真香港人小店:【親民價!深水埗即叫即整足料漢堡包!90後主理!必食焰辣雙芝士牛堡+大啡菇芝士牛堡】
2020年10月27日13:39

呢間係深水埗新開的漢堡店由兩位90後年青人主理,專門制作高質漢堡。當中最具人氣的漢堡包括焰辣雙芝士牛堡和大啡菇芝士牛堡。漢堡包用上即場手打牛肉,漢堡扒厚實多汁,再配上新鮮生菜蕃茄和芝士。漢堡套餐配上粗切薯條,更可加配黑松露醬,而且價格非常親民,$50-$60就食到!

▲超經典芝士牛堡套餐($59):薯條即叫即炸,而且是厚切,套餐包括漢堡包、薯條和汽水。

▲焰辣雙芝士牛堡($52):用上特製醬汁洋蔥搭配煎到啱啱好 juicy嘅牛扒,淋上調配嘅辣醬汁,再加上雙層芝士,非常惹味。

▲夏威夷煙燻豬肉漢堡:酸酸甜甜嘅菠蘿加上厚切嘅煙燻豬頸肉,熱天最岩食!

▲大啡菇芝士牛堡($62):用芝士、大啡菇、牛扒和洋蔥打造出大啡菇芝士牛堡。

▲南亞風是拉差雞堡($45):唔食牛的朋友,亦可以選擇南亞風是拉差雞堡,用上香嫩多汁嘅雞髀扒,再配並酸酸甜甜的醬汁,加上清新蕃茄和生菜,食落有啲蒜辣香味。

▲所有漢堡即叫即整,故等候時間約20分鐘。如果唔想等得太耐可預先於外賣App下單!

西九漢堡

地址:深水埗欽州街37號西九龍中心8樓美食廣場16號舖

營業時間:12:00-21:00

文字:香港人遊香港 / 圖片:香港人遊香港、WestKowloonBurger

The post 真香港人小店:【親民價!深水埗即叫即整足料漢堡包!90後主理!必食焰辣雙芝士牛堡+大啡菇芝士牛堡】 appeared first on 香港人遊香港.

視頻精選
更多新聞