太子Cafe:【太子食高質Fusion菜!特色配搭意想不到!打卡必嗌!水清沙幼使乜坐飛機乳酪】- 青花亭
2021年04月14日08:03

呢間位於太子嘅Cafe唔止賣一般嘅意粉,仲有特色fusion菜。好似呢個慢煮黑椒牛肋條加香煎懷舊腸粉,用慢煮方法煮牛肋條加上港式腸粉,味道與創意兼備!仲有「水清沙幼使乜坐飛機」,呢個咁特別嘅名其實就係水果yogurt,冰凍嘅水果加上椰絲令口感更豐富,而且色彩斑斕,用嚟打卡一流!餐廳以青花瓷做主題,帶點古典優雅嘅氣氛,想試特色菜就一定要嚟試下!

▲慢煮黑椒牛肋條,香煎懷舊腸粉:牛肋條煮到入口即溶,加上香煎過嘅腸粉,兩樣食材合併,意想不到地適合!

▲水清沙幼使乜坐飛機:即是水果乳酪,除了冰凍水果外,還有果乾、椰絲及燕麥等配料,令乳酪的口感更多層次。

▲三文魚籽明太子貓耳朵。貓耳朵煮得剛剛好,不會過淋或過硬,貓耳朵十分掛汁,每一啖都食到濃濃的明太子,配上爆汁三文魚籽,滋味十足!

▲黑松露薯條。薯條即叫即炸,上枱時新鮮熱辣,配上黑松露蛋黃醬,又香又濃的松露醬能中和薯條油炸的膩感,薯條上方灑上芝士粉,令味道更濃郁。

青花亭

地址:太子荔枝角道113號五華樓地舖

營業時間:12:00-22:00

電話訂座:35903457

文字來源:香港人遊香港/ 圖片來源:@aobana.hk

The post 太子Cafe:【太子食高質Fusion菜!特色配搭意想不到!打卡必嗌!水清沙幼使乜坐飛機乳酪】- 青花亭 appeared first on 香港人遊香港.

視頻精選
更多新聞