【嘈醒陳可辛】吳君如獲邀成為奧斯卡評審:可以打入荷李活權力核心

2022年06月30日07:00

美國影藝學院公布奧斯卡新增評審名單,吳君如成為今年名單上唯一一位香港藝人,擁有奧斯卡頒獎禮投票權。她在社交平台興奮拍片報喜,留言:「OMG,😱😱😱我入咗奧斯卡…評審」!

From:微博/Cantoboy

吳君如指自己凌晨2點半看電郵得知喜訊,更嘈醒陳可辛,笑指自己」打入荷李活權力核心」:「今日(29日)凌晨2點半,咁我都係夜瞓,我喺度睇email,睇到一個Academy send畀我嘅email,個版面係咁:『恭喜我成為佢哋會員!』我喺度諗?奧斯卡?小金人?are you kidding me?跟住我再睇清楚,我開始講oh my god、oh my god、oh my god,God咗成5分鐘,God到隔籬件蛋散(陳可辛)就醒咗,我話畀佢聽奧斯卡邀請我成為佢哋member,我終於可以打入荷李活權力核心,我咪以後可以同湯告魯斯同梅麗史翠普平排?開心到…哈哈哈,就係咁,我即刻點頭應承,即刻accept咗,yeah!」

From:微博/看電影

From:微博/追終網事

 

 

 

視頻精選
更多新聞