粉嶺美食:【前粉嶺裁判法院新cafe進駐!落地大玻璃+榻榻米座位+手沖咖啡!】- CoHee 2.0

2022年09月04日13:32

係2010年被列為香港三級歷史建築物的前粉嶺裁判法院有新cafe進駐,今次是由元朗錦田人氣Cafe所開的分店。Cafe走日系休閒木風格,設有落地大玻璃採光度十足,除了一般的方形、圓形枱外仲有打卡一流的榻榻米座位。Cafe主打輕食,好似蛋糕、麵包、意粉、沙律,當然仲有精品手沖咖啡,一共有8款咖啡豆可供選擇。為了更切合法院環境更設有法院限定菜式,名字夠鬼馬,好似「包清天」即係巴斯克蛋糕、「冤枉」即係日式溫泉蛋等。法院環境優美,想恍似外國渡假不妨一遊。

▲落地大玻璃採光度十足,更設有榻榻米座位。

▲店內座位闊落。

▲「我無罪」($48),朱古力沙冰配朱古力奶蓋,非常邪惡。

▲日式麻糬卷蛋糕($48),抹茶味不會太濃,麻糬煙煙韌韌。

▲牛油果煙三文魚貝果($98),份量十足,貝果煙煙韌韌配軟滑牛油果和煙三文魚豐有層次。

▲有多款咖啡選擇。

CoHee 2.0

地址:粉嶺馬會道302號地舖

電話:66990898

文字:香港人遊香港 / 圖片:@aimei.hk

The post 粉嶺美食:【前粉嶺裁判法院新cafe進駐!落地大玻璃+榻榻米座位+手沖咖啡!】- CoHee 2.0 appeared first on 香港人遊香港.

視頻精選
更多新聞